ΘΕΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

 


    Από τη στιγμή που ο άνθρωπος συνειδητοποιεί τις ικανότητές του, ήδη από τα πρώτα βήματα της ζωής του, ξεκινά η ατομική δημιουργία.
    Όσο περνούν τα χρόνια, το νευρικό σύστημα ωριμάζει και εξελίσσεται και ο οργανισμός δυναμώνει και γίνεται πιο επιδέξιος σε πολλές δραστηριότητες. Η δημιουργικότητα του ατόμου έτσι ποικίλλει και μπορεί να επεκταθεί σε πολλούς τομείς.
   Ο άνθρωπος μορφώνεται, ερωτεύεται, κερδίζει χρήματα, αποκτά αγαθά, κάνει φίλους, εξελίσσεται επαγγελματικά, συντροφεύεται ερωτικά, παντρεύεται, κάνει παιδιά και διαμορφώνει διαρκώς την ζωή που εκείνος επιθυμεί να ζει.
    Χωρίς να το συνειδητοποιεί, ο άνθρωπος μπορεί να κατορθώσει μέσα σε 20-30 χρόνια από την γέννησή του, να βλέπει με νοσταλγία τις παιδικές φωτογραφίες του μέσα στο σπίτι, που ο ίδιος δημιούργησε, δίπλα στον σύντροφο ή στους φίλους, στα παιδιά του, στα βιβλία του, στα πτυχία του, δηλαδή, στα δημιουργήματά του!
    Έχει τόσα κατορθώσει χάρη στις ικανότητές του, αλλά δεν το συνειδητοποιεί, δεν έχει δηλαδή επίγνωση της αξιοσύνης του. Γιατί;
    Η κοινωνία που μας περιβάλλει θεωρεί φυσιολογικό κάθε επίτευγμά μας και έχουμε μάθει και εμείς να το βλέπουμε έτσι, υποβαθμίζοντας τις ικανότητες που κρύβονται πίσω από αυτό, τις δικές μας ικανότητες, αυτές που επιστρατεύουμε για να δημιουργήσουμε τη ζωή μας.
    Έτσι, καταλήγουμε να πιστεύουμε, ότι οι επιτυχίες μας οφείλονται περισσότερο στην παρουσία των άλλων γύρω μας παρά στην δική μας δραστηριοποίηση.

    Αυτό είναι λάθος! Εμείς είμαστε αυτοί που κερδίζουμε τους άλλους με τα συναισθηματικά μας χαρίσματα και τις γνωσιακές επιδόσεις μας, εξυπνάδα, χιούμορ, κοινωνικότητα κ.α.
    Εμείς έλκουμε τους συνεργάτες, τους συντρόφους, ακόμα και τους γονείς. Όποιους εμείς συμπαθούμε τους πλησιάζουμε και αντίστοιχα αποφεύγουμε όποιους εμείς αντιπαθούμε.
    Από τη δική μας στοχοκατευθυνόμενη δραστηριότητα γεννιούνται οι φιλίες, οι συνεργασίες, οι οικογένειες, οι επιχειρήσεις μας, η ζωή μας.
    Εμείς διαθέτουμε την πρωτοβουλία, την πρακτικότητα, το θάρρος, τον ενθουσιασμό για κάθε επιτυχία στη ζωή μας.

    Από το μυαλό μας γεννιούνται ιδέες, ξεπηδούν λύσεις, διότι εμείς διαθέτουμε την ευστροφία, την έμπνευση, την διορατικότητα και την προνοητικότητα να πραγματοποιούμε όσα σκεφτόμαστε, αλλά και να διατηρούμε τα δημιουργήματά μας.
    Το ανθρώπινο μυαλό εκ φύσεως έχει την ικανότητα να μεταβάλλει την πραγματικότητα που το περιβάλλει!
Χάρη στην αισιοδοξία, στην αυτοπεποίθηση, στην αγάπη για κέρδος, στην αναζήτηση της χαράς τολμάμε νέα ξεκινήματα!
    Ο ενθουσιασμός, η καλαισθησία και η φαντασία μας, η έμφυτη προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον, μας ωθούν να φροντίζουμε την εμφάνιση, την υγεία μας και να προσπαθούμε να κερδίζουμε την αγάπη των γύρω μας.
    Η ανθρώπινη φύση είναι εκ φύσεως κοινωνική!
    Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! Όλοι οι άνθρωποι ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Οι περισσότεροι αγωνίζονται για το καλύτερο, επιδιώκουν να ζήσουν περισσότερα και καλύτερα χρόνια, απεχθάνονται τα γερατειά, τρέμουν τον θάνατο, κυνηγούν τη ζωή και φυσικά όλοι τρέχουν πίσω από το γλυκό πουλί της νιότης!
    Το μυαλό μας είναι εξοπλισμένο να μαθαίνει και να δημιουργεί, έτσι ώστε ο άνθρωπος να μπορεί να κερδίζει και να χαίρεται. Είμαστε κατασκευασμένοι να εισπράττουμε συναισθήματα από την κάθε δραστηριότητά μας. Αυτό αποτελεί μοναδικό προνόμιο του ανθρώπου.
   Το ανθρώπινο μυαλό θα μπορούσε θαυμάσια να παρομοιωθεί με γεννήτρια παραγωγής πνευματικών και διανοητικών λειτουργιών, αλλά και θετικών συναισθημάτων!
    Ο άνθρωπος βιώνει αρνητικά συναισθήματα όταν αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της εξωτερικής πραγματικότητας, ενώ όταν ενεργοποιείται και δημιουργεί βιώνει θετικά συναισθήματα που είναι προϊόντα της σκέψης και της δράσης του.


    Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος είναι κατασκευασμένος να χαίρεται!
    Δεν το συνειδητοποιεί όμως, δεν το γνωρίζει, διότι δεν του το έμαθε κανείς!
     

         ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ!
   

     Όλα τα θετικά συναισθήματα είναι δικά μας τρόπαια! Αξίζει λοιπόν να τα ζήσουμε, να τα εντοπίσουμε και να τα ανασύρουμε από το υπόγειο του ασυνείδητου!
    Ένας πολύ πρακτικός τρόπος για να ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, είναι η επαφή μας με την κοινωνία. 
    Εκεί θα ανακαλύψουμε τον θησαυρό της ψυχής μας, διότι μέσα στην κοινωνία θα βρεθούν κάποιοι, αρκετοί για την ακρίβεια, να κλέψουν την ευτυχία μας με πονηρές συναλλαγές!
    Είναι εκπληκτικό το γεγονός, ότι , όσο κάποιος είναι περισσότερο ενταγμένος στην κοινωνία, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία διαθέτει. Γιατί; Διότι, εκεί ανακαλύπτει τον συναισθηματικό του θησαυρό που τόσα χρόνια αυτός δημιουργεί και μέσα στην κοινωνία πολλοί λαχταρούν να του τον αφαιρέσουν. Εκεί συνειδητοποιεί πόσο πλούσιος είναι!
    Πως γίνεται αυτό; Ας μελετήσουμε την συμπεριφορά όσων μας δυσαρεστούν.
    Όποιος είναι απαισιόδοξος και κατηφής, προσπαθεί με επιμονή να επιβάλλει τον αρνητισμό του μόνο στους αισιόδοξους!
    Γιατί; Διότι, γκρεμίζοντας την αισιοδοξία και τις ελπίδες κάθε αισιόδοξου ανθρώπου που θα συναντήσει δίπλα του, πιστεύει ότι θα νιώσει τη χαρά, ότι δεν είναι μόνος στη δυστυχία του!
    Με λίγα λόγια προσπαθεί να κλέψει την αισιοδοξία εκείνου που την διαθέτει για να νιώσει ο ίδιος ευτυχής!
    Τι παραλογισμός!
    Από την μεριά του, ο αισιόδοξος άνθρωπος αντιδρά και θυμώνει, διότι υποσυνείδητα αντιλαμβάνεται ότι, αυτός ο «κακομοίρης και δυστυχής» που τον πλησιάζει, προσπαθεί στην πραγματικότητα να του αφαιρέσει κάτι που ο ίδιος δημιούργησε με την επιμονή του στην χαρά, με την δημιουργικότητα του και τους αγώνες του, δηλαδή την αισιοδοξία του!
    Γι’ αυτό, είναι λογικό να θυμώνουμε, όταν κάποιος προσπαθεί να μας εμπνεύσει ένα αρνητικό συναίσθημα. Καλώς νιώθουμε ότι επιδιώκει να κλέψει κάτι δικό μας, να χάσουμε δηλαδή κάτι που κερδίσαμε με την αξία μας και τους αγώνες μας στη ζωή!
    Μόνο όταν συναντήσουμε και αντιδράσουμε στον αρνητισμό ενός απαισιόδοξου, μόνο τότε θα νιώσουμε πόση αισιοδοξία κρύβεται μέσα μας, ότι είναι δική μας, είναι η ανταμοιβή μας από την ίδια μας τη ζωή! Μόνο τότε θα μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες!
Όταν χάσουμε ένα θετικό συναίσθημα, χάνουμε κάτι δικό μας, ένα κομμάτι από τον εαυτό μας. Ο άλλος θα κερδίσει μια πρόσκαιρη χαρά, αλλά την αισιοδοξία μας δεν θα μπορέσει να την αξιοποιήσει, διότι δεν την κέρδισε από τη ζωή!
    Η αισιοδοξία μας είναι κάτι που μας αφαίρεσε χωρίς να μπορεί ο ίδιος να το ενστερνιστεί να γίνει ένας αισιόδοξος άνθρωπος.


ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ,
ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΟΠΑΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!
ΟΙ ΜΑΧΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

 

                                        ΤΕΣΤ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ


    Πως θα αποκαλύψτε τις προθέσεις των γύρω σας ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ:

  •  Όποιος σας εκφοβίζει, προσπαθεί να κλέψει το θάρρος σας!
  •  Όποιος σας θυμώνει, προσπαθεί να κλέψει την ψυχική σας δύναμη!
  • Όποιος σας «προσγειώνει» με τον ρεαλισμό του, προσπαθεί να κλέψει τον ενθουσιασμό σας που έχετε ανάγκη για να εξελιχθείτε!
  • Όποιος περιφρονεί τα κέρδη σας, προσπαθεί να σας κλέψει τη χαρά για να πάψετε να δημιουργείτε!
  • Όποιος σας ενσπείρει την αμφιβολία, επιδιώκει να κλέψει την αυτοπεποίθησή σας, να εγκαταλείψετε τα δημιουργήματά σας!
  • Όποιος σας ειρωνεύεται για την γνώμη και τις ιδέες σας, προσπαθεί να χτυπήσει την φαντασία και την έμπνευσή σας, για να μην μπορείτε να βρίσκετε λύσεις σε προβλήματα και αδιέξοδα (φαίνεται αυτός θα βρίσκεται σε μόνιμο αδιέξοδο!).
  • Όποιος κατηγορεί τη σκληρή λογική σας, προσπαθεί να κλέψει την πίστη σας σε αυτήν και να σαμποτάρει τις επιτυχίες σας.
  • Όποιος σας απαξιώνει με την κριτική του, προσπαθεί να σας κλέψει την συνταγή της ευτυχίας που μόνο εσείς έχετε εμπνευστεί!
  • Και φυσικά, όποιος σας απογοητεύει, προσπαθεί να κλέψει την αισιοδοξία σας, την προϋπόθεση κάθε δημιουργίας! 

                    Ανεξάρτητα από το αν ο άλλος είναι άτομο, ή άτομα ή κοινωνία ή κράτος:


ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ:


ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ,
ΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ!


ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΤΕ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ
ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ,
ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ!

ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ – Πως θα δημιουργήσετε;

ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ – Πως θα παίρνετε πρωτοβουλίες;

ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ – Πως θα νιώθετε σιγουριά στις κινήσεις σας;

ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ – Πως θα είστε ελεύθεροι άνθρωποι;

ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ – Πως θα κάνετε νέα ξεκινήματα;

ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ – Πως θα λύνετε τα προβλήματά σας;

ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ – Πως θα φτιάξετε μια καλύτερη ζωή;

ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ – Πως θα ανακαλύψετε την ΕΥΤΥΧΙΑ;

ΟΤΑΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ
ΧΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ!

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ,
ΘΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ:
Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΚΑΙΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΠΟΤΕ!!!