ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ !

        ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ; 

    Στην καθημερινότητα αναγκαζόμαστε να συνεργαστούμε με πολλούς και διάφορους χαρακτήρες ανθρώπων. Συχνά, στα πλαίσια μιας συνύπαρξης επαγγελματικής ή και προσωπικής αισθανόμαστε φόβο ή ένα απροσδιόριστο συναίσθημα απειλής, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε αμέσως και το προσπερνάμε. Αυτό όμως διαιωνίζεται ! 

    Δεν περνάμε καλά στις περισσότερες σχέσεις μας χωρίς να το συνειδητοποιούμε, διότι η πιθανότητα να χάσουμε ή να μην πραγματοποιήσουμε κάποιο σχέδιο που έχουμε ήδη ξεκινήσει στην συνεργασία μας είναι πολύ πραγματική και μας απειλεί διαρκώς. Ο κίνδυνος ματαίωσης των προσδοκιών μας είναι χειροπιαστός, άμεσος και σοβαρός. Αυτός ο διαρκής και ύπουλος φόβος αποτυχίας μιας συνεργασίας κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας και εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε μέχρι να αρχίσουμε να αντιπαθούμε τον άλλον, να θυμώνουμε εύκολα μαζί του αλλά και με άλλους, να αμφιβάλλουμε για τις δυνατότητές μας και να βλέπουμε τη ζωή σαν μια μάταιη καθημερινότητα. 

    Αυτή την κατάσταση βέβαια την χαρακτηρίζουμε συχνά ως κατάθλιψη ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι παρά η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΝΟΣ ΥΓΙΟΥΣ ΜΥΑΛΟΥ, που στεναχωριέται διαρκώς, που επιτρέπει να μαστιγώνεται από τις αντιδράσεις και τις ανεπάρκειες του «συνανθρώπου», καθότι παρέλειψε να ελέγξει πρώτα με ΠΟΙΟΝ συνυπάρχει και βέβαια ΤΙ να περιμένει από αυτόν. 

Όποιος φοβάται να αντιμετωπίσει κακές σχέσεις, θα οδηγηθεί στο μίσος και στις ενοχές και έπειτα θα αμφισβητήσει την αξιοσύνη του και θα πιστεύει ότι είναι και «κακός» και το τρομερό είναι ότι θα καταλήξει να σκέπτεται: 

« Μήπως είμαι εγώ ο ανίκανος συνεργάτης και αδίκως εξοργίζομαι με τον συνάνθρωπό μου ; (κατά τη λαϊκή παροιμία :  και κερατάς και δαρμένος!) 

Φοβόμαστε, γιατί δε σκεπτόμαστε λογικά επιλέγοντας συνεργάτες ή συντρόφους και δεν σκεπτόμαστε λογικά γιατί πιστεύουμε ότι δεν αξίζουμε να επιλέγουμε τους καλούς και ότι δεν θα συναντήσουμε ΑΝΤΑΞΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. 

Τελικά η μεγαλύτερη σύγχρονη επιτυχία του κακού (όπως θέλουμε το ορίζουμε) είναι ότι έπεισε τους καλούς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΙΔΟΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ! 

Έτσι σήμερα απελπισμένοι και μόνοι οι άξιοι άνθρωποι συμβιβάζονται με συνεργάτες, συνεταίρους, συντρόφους, συγγενείς, τεμπέληδες, δειλούς και ανόητους (γιατί όλα τα έχει η ζωή), και το τραγικότερο πιστεύουν ότι καλά που υπάρχουν και αυτοί και έτσι καταφέρνουν και εκείνοι να επιβιώσουν. 

Όποιος επιθυμεί να ξυπνάει το πρωί και να χαίρεται που έχει μάτια να αντικρίζει την ζωή χρειάζεται μια ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !

Εδώ σήμερα στο λυκαυγές της τρίτης χιλιετίας, στα πρώτα βήματα του πρώτου αιώνα της, 

ΑΞΙΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΡΟΒΙΛΙΖΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΑΣ, 

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΘΑΡΑ, ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ! ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΛΙΨΗΣ! 

ΜΗΝ ΛΙΜΝΑΖΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ,  ΣΚΕΨΕΙΣ, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ … ΑΡΚΕΤΑ ! 

ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΑΣ ! ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ! 

ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ, ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ. 

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ! ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ! ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΔΕ ΘΕΛΕΙ (ποιος ξέρει;)

Δεν έχετε δικαίωμα να αναγκάσετε τον άλλον να ακολουθήσει τα σχέδιά σας. Έχετε όμως ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ, ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΖΩΗ ! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΓΙΝΕΤΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΛΗ ΖΩΗ ! 

Αναρωτηθήκατε ποτέ άραγε γιατί το ανθρώπινο μυαλό να έχει την ικανότητα να ονειρεύεται στον ύπνο και στον ξύπνιο αν δεν υπήρχε μια σκοπιμότητα σε αυτό : να παρακινήσει τον άνθρωπο να ζήσει καλύτερα; 

Τα ΟΝΕΙΡΑ αποτελούν το προζύμι μιας καλής ζωής, γεννιούνται για ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ! Το ανθρώπινο μυαλό είναι μια γεννήτρια ονείρων ! Καιρός να ξεκινήσετε μια άλλη ζωή, να αποφασίσετε, να δραστηριοποιηθείτε για να ζήσετε τη ζωή που ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑΤΕ, που ονειρεύεστε, που θα ονειρευτείτε καθημερινά !

Τότε θα διαπιστώσετε ότι η κάθε ημέρα θα είναι μια ευκαιρία για να ανακαλύψετε τις δυνάμεις σας, την φωτεινή πλευρά του εαυτού σας. Και μην ξεχνάτε όλοι οι άξιοι άνθρωποι ..

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ !   ΕΙΣΤΕ ΠΛΗΘΟΣ !   ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙΤΕ !

Όποιος θέλει να ευτυχήσει, θα χρειαστεί να σπάσει ότι τον κρατά ψυχολογικά σιδηροδέσμιο. Δεν αρκεί να εντοπίζουμε κακές διατροφικές συνήθειες, δυσάρεστες συμπεριφορές, ατυχείς συναισθηματικές δεσμεύσεις. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

Χρειάζεται να μάθουμε να τις αλλάζουμε !  Θα στηριχθούμε πάνω στην ψυχική μας δύναμη και μόνο ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Αυτήν την δυναμική και ρηξικέλευθη στάση απέναντι στις μελανές πτυχές της ζωής μας, δε θα τη συναντήσουμε συχνά στους γύρω μας. Γι’ αυτό εμείς πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία, γι’ αυτό χρειαζόμαστε ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !

Συνηθίσαμε να αναζητούμε καταφύγιο και προστασία στο φαγητό, στο νοιάξιμο από τον σύντροφο, στην υπευθυνότητα από τον συνεργάτη, στην ανοχή από τον γονιό, στην κατανόηση από τον φίλο . . . .

Και ενώ αυτά δεν γίνονται, εμείς περιμένουμε και παραμένουμε παθητικοί λιμνάζοντας σε μια δυστυχισμένη ζωή. Μήπως ήρθε ο καιρός να αναρωτηθούμε ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, αποτινάζοντας από πάνω μας κάθε τι ή όποιον μας « έπρηξε το συκώτι »;

Ας αδιαφορήσουμε επιτέλους ! Αμάν, πλέον ας το καταλάβουμε : στηρίγματα έχουν ανάγκη μόνο οι ασθενείς και τα παιδιά ! Ε ! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ας το πιστέψουμε μπας και ξεκολλήσουμε !

Μοιάζουμε με ένα πανέτοιμο να εκτοξευθεί διαστημόπλοιο, προσδεδεμένο στον πυργίσκο στήριξης που περιμένει να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, να ακουστεί επιτέλους η μαγική λέξη ignition ! (πυροδότηση) αλλά αυτό περιμένει, περιμένει και περιμένει ακίνητο.

Εάν βρισκόμασταν μερικές ώρες ή ημέρες απέναντί του για να το θαυμάσουμε που θα εκτοξευθεί, αργά ή γρήγορα δεν θα σκεφτόμασταν :

ΒΛΑΒΗ ΘΑ ΕΧΕΙ, ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ !

Μήπως το ίδιο δεν σκέπτονται όλοι όσοι μας βλέπουν άξιους ανθρώπους εγκλωβισμένους σε μια μίζερη ζωή ; Θα σκεφτούν ποτέ : ο άνθρωπος αυτός τι προσόντα να έχει ; Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί !

ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΠΟΥΝ, γιαυτό το έριξε στο φαΐ, στο ποτό, στα ναρκωτικά, στον τζόγο, γιαυτό κολλάει σε θλιβερές σχέσεις, σε παλιές αρχές…, ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ ! ! !

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ, είναι πολλοί, είναι οι σύγχρονοι άνθρωποι, οι ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ αγκαλιά με την σύγχρονη τεχνολογία και ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ αγκαλιά με την κλασική δυστυχία (σύγχρονος ορισμός: ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ!).

Αναρρωτηθείτε λοιπόν όλοι οι άξιοι άνθρωποι του 21ου αιώνα, που δεν σας αρέσει η ζωή σας και επιθυμείτε διακαώς να ακούσετε την μαγική λέξη : IGNITION ! (για να ξεκολλήσετε τελικά !) ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ ;

 

Τι περιμένω επιτέλους ; Από ποιόν ; Γιατί ;

Έτσι αρχίζουν οι ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ !

Ζείτε σαν ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ, διότι δεν πιστεύετε ότι τα όνειρα έγιναν για να πραγματοποιούνται. Δεν έχετε απόλυτα άδικο που δεν ξεκολλάτε και ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΦΥΣΙΚΑ !

Δε σας δίδαξε ποτέ κανείς έμπρακτα, ότι τα όνειρα έγιναν για να ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ότι Η ΖΩΗ είναι γεμάτη ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ! ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ !

Καιρός να πιστέψετε στον άνθρωπο, στον εαυτό σας. Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΡΘΕ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !   Δοκιμάστε να διαπιστώσετε:

Πόσο ωραία είναι η ζωή ; Πόσο καλά θα νιώθετε:

Όταν είστε ένας κομψός άνθρωπος;

Όταν ξυπνάτε το πρωί με ελαφρύ κεφάλι ;

Όταν δεν έχετε δίπλα σας κάποιον που σας πικραίνει με εξυπνάδες ή σχόλια, που σας χαλάει την διάθεση «εις την κλίνην και εις την τράπεζαν» ;

Οι αστροναύτες με κίνδυνο της ζωής τους δοκίμασαν να δουν τη ΓΗ από την ΣΕΛΗΝΗ και όπως είπαν :

ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ !

                                                                                                                                                       Επιστροφή Εικόνες